1. Reguli generale :

* Regulamentul trebuie respectat de orice jucator, iar orice încălcare a sa duce la sancționarea jucatorului respectiv.

*Orice amenintare cu flood e sanctionata cu warn la prima abatere si ban 3 zile la urmatoarea abatere.

* Acuzatiile jignitoare / rauvoitoare sau nefondate pot fi sanctionate.

* Post-hunting -> WARN up (se considera posthunting si daca cereti jucatorilor dovezi cu cineva si promiteti plati catre acestia pentru a face complaint cuiva intr-un mod rau voit.

Este interzisa postarea de informatii personale despre un player fara acordul acestuia (poze, adresa, numar de telefon etc). Se sanctioneaza cu warn la prima abatere si ban permanent la urmatoarea abatere. In unele cazuri se poate sanctiona cu ban pe o perioada determinata, in functie de gravitate.

Nu este permis sa dati [/spray] din mașină! - Kick prima dată, Warn dacă se repetă. 

Daca 2 jucatorii ce au TAG de la clan pus ,se bat , se considera ca acestia isi protejeaza reputatia clanului ,luptand pentru zona respectiva ! Nu se sanctioneaza cu DM  .
Reclamatiile exista pentru a reclama jucatorii ce iti afecteaza jocul intr-un mod negativ. 

*Jignirile din comentarii de pe user panel vor fi sanctionate cu suspend 3-30 zile, in functie de situatie. 

*Este interzis sa intrati repetat intr-o cladire pentru a scapa de un politist. Aceasta actiune este sanctionata cu WARN.

*Este interzis sa iesiti din joc pentru a evita interactionarea cu politistii. Aceasta actiune este sanctionata cu WARN.

* Orice jucător ce a primit BAN permanent pe server, va pierde bunurile deținute. În momentul primirii BAN-ului, banii, mașinile, casa (indiferent că sunt achiziționate prin donație sau nu) se vor scoate dupa 30 zile .

* La înregistrare, folosiți o parolă complexă formată din cifre și litere (combinate), astfel încât să fie greu de ghicit! În cazul în care aveți o parolă de forma „Andrei”, ”Romania”, etc., folosiți [/changepass].

* Va recomandam sa va setati o adresa de email valida la momentul inregistrarii pe server, deoarece daca va uitati parola sau intampinati probleme (furt) de cont, doar pe baza email-ului puteri recupera parola prin panel. 

*Dupa introducerea parolei se va putea seta un pin la inceput, pe care va trebui sa il introduceti ulterior la fiecare logare dupa introducerea parolei. Acel pin este din 4 cifre si nu trebuie sa il stie nimeni. Acest pin nu poate fi scos ulterior si nici modificat!

* Dacă primiți BAN pe 2 conturi deținute de aceeași persoană, al 3-lea cont va fi BANAT PE IP.

* Reclamă - BANIP

2. Furt / Bug Abuse

* Orice furt (țeapă) sau o tentativă de furt va fi sancționată cu BAN 3-7 ZILE + RESTITUIREA BUNURILOR / CONFISCAREA LOR. ( doar daca se face reclamatie si se aduc dovezile foto/video ce atesta ca acesta a fost furat/mintit)

În această categorie se includ și următoarele acțiuni:

* Dacă un player cere/oferă sau primește bani sau bunuri pe degeaba.

* Dacă un player a greșit suma unei mașini la vânzare iar dvs fugiți cu ea.

* Orice bug-abuse făcut de un player duce la BAN PERMANENT. 

*BUG-urile gasite trebuie raportate pe panel printr-un ticket -> bugs->completati toate detaliile,eventual adaugati dovezile necesare 

* Orice trade la care se solicită un admin/helper trebuie să îi fie explicat înainte administratorului toate detaliile legate de tranzacție. Adminul/helperul are voie să refuze participarea la trade dacă detaliile tranzacției implică primirea bunului sau a banilor într-un alt moment față de cel în care se află atunci.

* Aveti datoria ca la orice afacere sa chemati un admin/helper, iar daca acestia nu sunt on sau nu sunt disponbili,trebuie sa filmati/faceti ss cu toata afacerea, in cazul unei fraude sa fiti acoperiti pentru a primi suport.

3. Folosirea Hack-urilor

Un mod este o modificare a jocului (fisier, program) ce iti permite sa ai abilitati si functii pe care jucatorii ce au jocul nemodificat nu le au.
Un mod ce iti ofera un avantaj mare fata de alti jucator este considerat cheat ,acesta nefiind permis pe serverul nostru.

* C-bug - Este interzis să apăsați tasta C atunci când trageți pentru a opri animația. - WARN prima data / BAN 3-7 zile la a 2-a abatere.

* C-shot - Este interzis acest lucru si se pedespeste cu WARNUP .

* C-slide - este interzis si se sanctioneaza cu WARNUP prima data/BAN 3-7 ZILE a doua oara.

* Auto-clicker : interzis sa ai acest mod ajutator pentru a face ore (mergand continuu) - BAN 30 zile.

* moduri/cheat-uri folosite pentru a vedea nickname-urile playerilor de la o distanta mai mare sau pentru a vedea prin obiecte (nametag hack, wallhack) - orice mod ce te ajuta sa vezi nickname-ul unui player de la o distanta mai mare sau sa vezi prin obiecte este interzis. sanctiunea pentru acest tip de moduri/cheat-uri este de BAN 30 zile.

* CarChanger - BAN 30 ZILE

* Orice alt mod ajutator -  BAN 14-30 zile

* moduri/cheat-uri folosite pentru a tinti mai bine (aimbot, norecoil, fake-ping etc.) sau pentru a modifica damage-ul primit/facut de arme - orice mod/cheat ce poate misca tinta unui player sau poate modifica traiectoria gloantelor este interzis. este interzisa si detinerea in PC a unor astfel de moduri/cheat-uri. playerii ce au cheat-uri in pc/au folosit in ultimele 7 zile (de cand se face test Team Viewer) vor primi BAN Permanent

* moduri/cheat-uri folosite pentru a sari mai mult, urca pe pereti (parkour, funny animations etc) - orice mod ce iti permite sa sari mai mult, sa urci pe pereti s.a.m.d. este interzis. folosirea de moduri/cheat-uri de acest tip ->BAN 14-30 ZILE

*moduri/cheat-uri ce modifica modul in care se controleaza un vehicul sau ce modifica lucrurile pe care un player le poate face. asta include, dar nu se limiteaza la: moduri ce modifica viteza de deplasare (speedhack) sau viteza de accelerare, moduri ce modifica rezistenta vehiculului, moduri pentru drifturi, moduri ce fac un vehicul sa urmeze o ruta stabilita fara ca playerul sa fie la PC (route recorder), moduri de teleportare, moduri de zburat, orice mod iti permite sa ajungi mai repede intr-un loc. folosirea de astfel de hack-uri este sanctionata cu BAN 30 zile

* Troll-hack - BANIP

* INFINITE-RUN – BAN 3-7 ZILE

 

4. Informatii Test Teamviewer si sanctiuni aferente :

* Refuz teste TeamViewer - 30 zile BAN

* Orice test tw se poate face oriunde cere adminul datele. Jucătorul are posibilitatea să dea datele tw prin /w sau sms adminului.

In timpul testului sau inainte de logarea adminului in pc-ul vostru,nu este permis sa iesiti de pe SERVER ! - primiti ban 14 zile.

   * Testul TW se solicită oricând jucătorul este suspectat de hack-uri. Orice test TW este luat în considerare doar cu dovadă VIDEO. Dacă se face complaint iar adminul nu are video pentru sancțiunea oferită, jucătorul primește unban automat.

In orice test teamviewer este permis controlul total pentru verificare de hack-uri, inclusiv verificare usb . Daca se constata ca inainte de teamviewer cu 10 minute s-a scos dintr-un usb (Stick,cablu usb,card) - Ne rezervam dreptul de a oferi ban pentru posibilitate de hack pe memorii portabile . 

In orice test teamviewer este permisa verificarea discordului si a conversatiilor si puteti primi BAN daca se constata in urma discuțiilor solicitare de hack-uri sau moduri ajutatoare. .

Orice incercare de incetinire rulare test TW/inchidere SAMP din click dreapta->close/necooperare/nepermitere cautare cu programele aferente unui test TW corespunzator duce la ban 7 zile pentru neconformare.
Stergerea urmelor programelor executate recent (spre ex.: LastActivityView, UsserAssitView) va fi considerata incercare de a ascunde moduri/cheat-uri si sanctionata cu ban 7 zile.
Programele folosite special pentru a curata urmele (exemple: R-wipe, Ccleaner, etc) sunt strict interzise. Folosirea lor in timpul war-urilor, sau inainte de a da datele adminului, este strict interzisa si se pedepseste cu ban 7 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Regula este aceeasi si pentru folosirea recenta a programelor de la TW.
Neactualizarea programelor de la TW, in cele 2 programe WinPrefetchView si LastActivityView, poate duce la ban 3 zile, la prima abatere, iar apoi ban 7 zile la urmatoarele abateri, pentru neactualizare programe prefetch (TW).
Este interzis sa mutati/stergeti fisierele executabile (.exe) rulate recent, daca au fost folosite inainte de control sau in intervalul war-urilor. Se sanctioneaza cu ban 14 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Fisierele executabile rulate recent trebuie justificate si prezentate adminului la somatia acestuia.

Este important sa va comportati exemplar atunci cand sunteti supusi la un control TW. Limbajul vulgar sau insultele la adresa administratiei nu sunt permise si se pedepsesc cu ban pe o perioada mai lunga de timp.
Testele TW se fac cu programele Supremo, Teamviewer (in cazul in care si adminul si jucatorul au licente).

5. Deathmatch (DM) :

* Se consideră DeathMatch acțiunea prin care omorâți pe cineva fără rost, doar de distracție. -> JAIL 10-25 MINUTE

*Este permis DM de catre civili doar pe politie si doar daca acestia (PD/FBI/NG) sunt [/duty] ON (le apare numele in culoarea factiunii).

* Se consideră acțiune Kamikaze atunci când omorâți cel puțin 3 persoane dintr-o lovitură. Ca de exemplu, să explodați intenționat o mașină lângă niște playeri. -> JAIL 10-30 MINUTE

* Se consideră Drive-By atunci când călcați un jucător cu mașina pentru a-l omorî (indiferent dacă moare sau nu) -> JAIL 10-25 MINUTE

* Se consideră DeathMatch Car atunci când trageți în mașina celuilalt sau vă izbiți autovehiculele între voi. Acest abuz se pedepsește cu WARN-UP.

* Este interzis să faceți abuz de diverse comenzi pentru a vă avantaja în joc.

De exemplu, să folosiți [/q] sau [/vrespawn] atunci când un polițist vă somează, când aveți wanted sau când sunteți în timpul unui duel. -> WARN UP

* Este interzis să vă dați heal atunci când un polițist vă urmărește/când sunteți în timpul unui duel -> WARN UP.

* Este interzis să folosiți [/report] pentru scopuri nesemnificative sau in batjocura. [/report] se foloseste pentru neclaritati sau probleme aparute in joc. ->/rmute 5-30 minute

* Achiziționarea de insule/case din Agenția Imobiliară la prețul de 1$ sau 1,900,000,000$ este interzisa, acest lucru presupunând ca sancțiune scoaterea casei și pierderea banilor, deoarece nu vor fi restituiți.

6. Limbaj

* Limbajul vulgar pe chat-uri locale, ale facțiunii care ofensează alți jucători este interzis. -> [/mute] 5-30 MINUTE la prima abatere, [/mute] 30-40 minute +WARN-UP a doua oara, ban 7-14 ZILE a 3-a oara.

* Limbajul vulgar pe chat-uri publice precum [/ad] , [/ec] , [/o], [/live] etc.-> /mute 10-30 minute prima abatere / ban 14-30 zile la a doua abatere.

* Rasismul -> [/mute] 20 minute prima data, WARNUP+MUTE 30 Minute .

* Injurii față de un administrator al serverului –> [/mute] 30-45minute prima data, ban 14 zile a doua abatere

* Injurii server/owner/co-owner -> Ban 30 zile prima abatere/Ban permanent a doua abatere (se poate primi ban permanent inca de la prima abatere, in functie de caz)

7. Reguli [/ad] (CNN)

*Caps-lock pe [/ad] - se va sterge anuntul si jucatorul va primi mute 5-10 minute .

*[/ad] de tip "ssssssSSSXXEQWE" - mute 10 minute prima data/ mute 20 minute +WARNUP a 2-a oara.

* [/ad] cu tente rasiste,instigare cearta ,insultare anumita factiune -> mute 20 minute prima oara, mute 30 minute +WARNUP a doua oara.

8. Evenimente:

* Deranjarea unui eveniment este complet interzisă! Vă este interzis să atacați alți jucatori, să fugiți din linie până la start, sa faceti spam pe orice chat ( /s , /me /m , general). - RESPAWN / KICK / WARN.

* Intrarea cu vehicule intentionat in jucatorii aflati la eveniment se poate considera KAMIKAZE si se sanctioneaza cu jail 30 minute +WARNUP

9. Spargerea Conturilor

* Este interzis să furați conturile altor playeri - BAN PERMANENT (daca se demonstreaza de catre persoana fraudata furtul prin dovezi video/foto needitate!) 

Dacă vă logați pe contul altor playeri, iar aceștia vă fac reclamație cu dovezi clare se consideră furt de cont! -> Ban 14 zile pe contul personal al persoanei reclamate.

Administratorii serverului nu vă vor înapoia niciun bun pierdut în urma spargerii contului vostru daca nu se demonstreaza de catre voi cu dovezi video/foto furtul printr-un complaint pe panel . Este datoria voastra să vă asigurați că aveți o parolă pe care nu o poate nimeri nimeni și pe care să nu o spuneți nimănui,sa aveti o adresa de email setata la care sa aveti acces doar dumneavoastra si cele 4 cifre de la pin sa fie stiute doar de voi

10. Conturi Multiple

* Nu este permis să aveti mai mult de 1 cont pe server.

* Transferul de bani sau bunuri de pe un cont pe altul ( de-al dvs. ) este interzis - CONFISCAREA BUNURILOR / BANILOR TRANSFERATI/TE + BAN PERMANENT pe contul secundar + amenda jumatate din banii/bunurile detinute pe contul principal. Spre exemplu daca aveti 50kk$ ,25kk vor fi retrasi de catre admini din contul  vostru principal.

* Crearea unui cont nou pentru a înjura un administrator sau un jucatoreste interzisă. -> BAN 7-14 ZILE PE CONTUL PRINCIPAL!

* Nu este permis să oferiți contul aflat într-o facțiune unui jucător. -> BAN 30 ZILE.

*Daca de pe un ip se vor loga mai mult de 2 conturi pe server, se va primi automat KICK !

11. Deranjarea altor jucatori :

* Acest fapt se referă la acțiunile prin care dvs deranjați un player. Exemple: Să izbiți intenționat un player care are /exam, să parcați mașinile în mijlocul străzii, să blocați trecerea tirurilor, etc. -> WARN-UP

12. Afaceri pe bunuri ce nu țin de joc :

* Este interzis să vă vindeți contul sau alte bunuri din joc pe bunuri sau bani reali - BAN PERMANENT PE CONT (bazat pe verificarea ip-urilor + dovezi și se dă doar de către owner)

13. Alte reguli:

* Împrumuturi - Administratorii nu răspund de banii împrumutați de dumneavoastră. Dacă playerul nu va returnează banii/bunurile, nu luăm nici o măsură! Fiecare împrumut se face pe propria răspundere.

* Inactivitatea unui player de peste o lună (30 zile), duce la confiscarea și scoaterea la vânzare a tuturor bunurilor sale fără posibilitatea de a-și recupera unul din ele. În cazul în care jucătorul are VIP acesta rămâne până va expira automat.

* Dacă un player obține o sumă de peste 100,000,000$ în interval scurt de timp, mai ales la level sub 8, acesta trebuie să îi justifice, prin poze (cum i-a făcut). În caz contrar, ne rezervăm dreptul de a confisca banii!

* Cei care încalcă regulamentul intenționat și fac abuzuri doar pentru a fi scoși dintr-o facțiune primesc WARN + JAIL 60 MINUTE.

14.  Reguli reclamatii pe panel :

* Nu este permisa bagarea in seama in complaint-urile existente . Puteti sa va dati cu parerea doar daca ati luat parte la discutia in urma careia a fost deschisa reclamatia sau ati fost mentionat. -> Suspend pe panel 7-14 zile .

* Dovezile postate (fie de catre reclamant fie de reclamat) trebuie sa fie concrete si fara editari .

* Se poate deschide o reclamatie contra cuiva in maxim 24 ore de la situatia respectiva.

* Descrierea situatiei in urma careia s-a deschis complaint trebuie sa fie detaliata.

* Nu sunt permise injuriile in reclamatii . -> Suspend pe panel 7-14 zile + WARNUP in joc.

* Orice reclamatie deschisa la gluma -> Suspend pe panel 14 zile .

* Caterinca in reclamatii -> Suspend pe panel 20 zile .

* Nu este permis rasismul (fie ca vorbim despre descrierea reclamatiei sau de reply-urile acesteia) . -> Suspend pe panel 3-7 zile .

*  Playerii ce cauta motive pentru a face reclamatii si fac un numar mare de reclamatii pot primi suspend permanent pe user panel +Warnup in joc

 

*Regulamentul poate fi modificat oricând, aveți obligația să verificați orice noutate postată. Orice modificare va fi anunțată pe server/discord/panel.

Reguli generale : 

*Ore minime jucate pentru a putea aplica: 20.

*Nu aveți voie să intrați în mafii!

*Regulamentul serverului se aplica in totalitate si membrilor din staff !

Nu va este permis sa discutati subiectele aduse pe chaturile unde au acces doar adminii/helperii cu alti jucatori . -> REMOVE din orice grad detinut in momentul respectiv pentru cei ce incalca aceasta regula .

* Nu este permis sa anuntati jucatorii de ce /report sau /n s-a primit in administratie contra lor sau a altcuiva-> REMOVE din orice grad detinut in momentul respectiv pentru cei ce incalca aceasta regula .

*Nu este permis să jucați pe alte servere, atâta timp cât la noi dețineți funcție de helper/admin.

*Jignirile din comentarii de pe user panel vor fi sanctionate cu suspend 3-30 zile, in functie de situatie. 

*Acuzatiile jignitoare / rauvoitoare sau nefondate pot fi sanctionate cu WARNUP/BAN Permanent dupa caz.

*Nu este permis să vă schimbați nickname-ul din joc fără acordul unui owner/co-owner.

*Nu este permis să preluați donații.(indrumati jucatorii catre discord sau contactarea in privat a lui Teo/XIII.

* Nu este permis sa detineti 2 functii . Exemplu helper si lider .

*Nu este permis să aveți cont secundar in joc.

*Nu este permis să cereți up, să întrebați de ce X a primit. Dacă faceți un număr de reclame veți primi up. Orice solicitare de genul duce la REMOVE/DOWN după caz.

*Nu este permis abuzul de [/aod]/[/hod]. Aceste comenzi se folosesc doar când ajutați un jucător, faceți un eveniment sau ajutați o facțiune cu o activitate RP.

*Nu este permis să faceți reclamație colegilor din STAFF. Orice problemă întâlnită se discută cu owner/co-owner.

*Nu este permis să fiți inactiv mai mult de 24 de ore fără să anunțați și să faceți învoire pe discord la secțiunea dedicată acestora.

*Nu este permis să stați /spec fără un motiv întemeiat. Este COMPLET INTERZIS să stați [/SPEC] pe colegii din STAFF(fara acordul acestora)

*Nu este permis să folosiți /goto la jucători fără permisiune, excepție fac jucătorii noi intrați pe server.

*Nu este permis să vă dați repair la mașină sau să le cereți colegilor cu grad mai mare repair atunci când aveți wanted.

*Nu este permis  să cereți /respawn sau /gethere atunci cand aveti WANTED 

*Este complet interzis să folosiți comenzi pe jucători pentru interesul propriu.

*Nu este permis să vă scoateți din jail odată ajunși acolo.

Protejarea celor ce au hack doar pentru că le sunt prieteni duce la REMOVE+Blacklist STAFF.

Nu aveți voie să faceți favorizări.

Orice administrator ce detine si alte functii de conducere precum coordonator la factiuni,helperi va favoriza un jucator (indiferent de gradul avut sau de factiunea in care e ) va fi demis si va primi automat BLACKLIST permanent in staff,deoarece in acea functie trebuie sa fie MODELE pentru ceilalti,sa fie impartiali,corecti si loiali serverului. 

Nu aveți voie să vă bateți joc de niciun jucător. Orice reclamație pe panel va fi sancționată indiferent că acest jucător vă este prieten și consideră amuzant să vă facă reclamație.

Nu este permis să faceți DeathMatch/DriveBy/DeathMatch Car.

2.Limbaj :

*Limbajul unui membru al staff-ului trebuie sa fie unul civilizat,corect gramatical,explicativ.

*Nu este permis sa folositi prescurtari intr-o discutie cu un jucator ce v-a solicitat ajutorul sau un jucator nou .

Nu este permis să jigniți jucătorii sau să intrați în polemici cu ei.

*Nu este permis sa insultati/batjocoriti/injurati un jucator sau un coleg din staff . 

*Nu este permis ca in cazul unei discutii /polemici cu un alt jucator sau coleg din staff sa continuati in acelasi ton. Orice conflic trebuie oprit.

*Nu va este permis sa dati anunturi la [/ad] in gluma, incorect gramatical,cu injurii .

Nu este permis să sancționați fără dovadă jucătorii. 

 

3. Reguli legate de reclamatiile primite :

 

* Cand un jucator va face o reclamatie, aveti timp sa ii incarcati dovada in maxim 24 de ore. In caz contrar reclamatia va fi inchisa cu sanctiunea aferenta gravitatii faptei .

-In momentul in care aveti o reclamatie deschisa, trebuie sa aveti un limbaj adecvat cu jucatorul reclamant (chiar daca va reclamat degeaba). Riscati HW/AW/Avertisment Verbal si pentru limbajul din reclamatii.

-Este interzis sa injurati playerul in titlul sau in descrierea dovezii de pe Youtube, riscati HW/AW/DOWN.

-Falsificarea dovezilor va fi sanctionata.

- O dovadă este valabila timp de 24 de ore. O reclamație nu este valabila dacă dovada este mai veche de 24 de ore.

 

Orice sancțiune este oferită în urma unei dovezi/screenshot/video needitate pe care sunteti obligati sa o tineti in PC 14 zile minim . In cazul sobeit-ului/speed/run/repair/fly aveti nevoie neaparat de dovada video.

*

1 Helper Warn are ca valabilitate 30 zile , daca in cele 30 zile helperul mai primeste inca unul ,cel de-al doilea va expira dupa 30 zile de cand l-a primit. La 3/3 Helper Warns -> DOWN/REMOVE dupa caz.

1 Admin Warn are ca valabilitate 14 zile ,dupa care se sterge. La 3/3 Admin Warns -> DOWN/REMOVE dupa caz .

1 LEADER WARN are ca valabilitate 30 zile ,dupa care se sterge. La 3/3 LW adunate (fara sa treaca prima cele 30 zile) - Demitere din functie.

Ignorarea unui [/report]/[/n] se pedepsește cu DOWN/REMOVE.

Prima maximă la un eveniment este de 400,000$. Această sumă se oferă doar la evenimente de tip maraton. În rest, suma maximă va fi 300,000$, evenimentele fiind din 30 în 30 de minute. DOWN

Un membru al STAFF-ului este obligat să activeze zilnic pe discord si panel să verifice ultimele anunțuri/modificari făcute de owner/co-owner.

Un bug neraportat duce la DOWN/REMOVE după caz, considerându-se abuz.

Creearea unui cont nou pentru a înjura un admintrator/jucător este interzisă-> Remove + BAN 30zile 

Un admin/helper are obligația de a fi activ, de a răspunde solicitărilor venite pe [/n]/[/report/[/sms] intr-un mod corect, explicand in detaliu raspunsul unei intrebari/solicitari.

Raportul de activitate constă în postarea a 10 reclame pe zi făcute în 10 grupuri diferite de facebook pentru SA-MP. Helperii/Adminii care nu fac minim 10 reclame per zi vor fi sancționați cu HWARN/AWARN.

Un helper trebuie să fie activ, să fie săritor, să răspundă la [/n]/[/report], să fie rapid și să anunțe cât mai rapid pe [/a] că se va duce la un jucător nou atunci când apare că un jucător nou se conectează pe server. DOWN/REMOVE după caz. Pentru a convinge un player să rămână la noi pe server, este necesar să fiți activ pe conversația cu el, să aflați unul despre altul lucruri, să vă dați silința și interesul, să fiți multi-tasking, să discutați, dar să faceți și questuri, misiuni sau joburi diferite împreună. Șansele ca un jucător nou să rămână la noi pe server cresc până la 75-80% dacă vede că există persoane ce îl ascultă.

 

4. Informatii teste Team Viewer si programe:

 

Adminul este obligat sa aduca jucatorul in /aaa2 sau pe munte , sa ii spuna suspectului ca urmeaza sa ii fie efectuat un test TW si sa ii explice ce presupune acest test. 

Timpul pentru a primi datele programului din momentul terminarii de explicat ce cuprinde testul este de 7minute MAXIM.

Daca se constata ca din calculatorul/laptopul suspectului s-a retras in ultimele 20-30 minute o memorie portabila, ne rezervam dreptul de a oferi ban 14 zile pentru posibilitate ascundere programe ajutatoare.

Daca se trage de timp,se poate primi BAN 7 ZILE pentru tragere de timp.

Orice incercare de incetinire rulare test TW/inchidere SAMP din click dreapta->close/necooperare/nepermitere cautare cu programele aferente unui test TW corespunzator duce la ban 7 zile pentru neconformare.
Stergerea urmelor programelor executate recent (spre ex.: LastActivityView, UsserAssitView) va fi considerata incercare de a ascunde moduri/cheat-uri si sanctionata cu ban 7 zile.
Programele folosite special pentru a curata urmele (exemple: R-wipe, Ccleaner, etc) sunt strict interzise. Folosirea lor in timpul war-urilor, sau inainte de a da datele adminului, este strict interzisa si se pedepseste cu ban 3 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Regula este aceeasi si pentru folosirea recenta a programelor de la TW.
Neactualizarea programelor de la TW, in cele 2 programe WinPrefetchView si LastActivityView, poate duce la ban 3 zile, la prima abatere, iar apoi ban 7 zile la urmatoarele abateri, pentru neactualizare programe prefetch (TW).
Este interzis sa mutati/stergeti fisierele executabile (.exe) rulate recent, daca au fost folosite inainte de control sau in intervalul war-urilor. Se sanctioneaza cu ban 14 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Fisierele executabile rulate recent trebuie justificate si prezentate adminului la somatia acestuia.

* Refuz TW se pedepseste cu BAN 30 ZILE !

Este important sa va comportati exemplar atunci cand sunteti supusi la un control TW. Limbajul vulgar sau insultele la adresa administratiei nu sunt permise si se pedepsesc cu ban pe o perioada mai lunga de timp.
Testele TW se fac cu programele Supremo, Teamviewer (in cazul in care si adminul si jucatorul au licente).

Adminul/ii desemnati pentru efectuarea de test TW au obligatia sa detina in pc/laptop un program de filmat,deoarece orice test este obligatoriu sa fie filmat, indiferent ca se gaseste ceva sau nu in calculatorul persoanei suspecte. In cazul unei reclamatii din orice motiv, adminul trebuie sa aiba dovada efectuarii intregului test si metoda prin care s-a efectuat.

1. Metodologie de recrutare:

Membrul să nu aibă faction punish;

Pentru a recruta pe cineva, cererea de intrare în facțiune pe panel este obligatorie la fel ca și levelul necesar;

Aplicația trebuie să fie completată corect, fără lipsuri, fără greșeli gramaticale, limbaj obscen sau mișto. Orice aplicație de acest gen accepată va fi sancționată cu Leader Warn;

După acceptarea aplicației de pe panel este necesar să susțineți un test teoretic cu întrebări din regulamentul serverului, dar și cel al facțiunii! La 3/3 greșeli este picat. Dacă membrul nu știe ce are de făcut în facțiunea respectivă, îl picați instant;

După proba teoretică urmează cea practică, în funcție de facțiunea unde s-a aplicat. Aici vorbim despre antrenamente, urmăriri, oferire heal, cum procedează la un contract, cum somează, cum se prezinta ,etc.;

Sunteți obligați să filmați sau să faceți screenshot cu fiecare testare în parte si sa o postati dupa modelul dat la categoria factiunii voastre pe discord "Evidenta teste

După ce primește invite în facțiune, liderul are obligatia de a monitoriza activitatea jucătorului, de a îi corecta eventualele greșeli, de a îi explica din nou ce are de făcut, de a îl susține si de a il indruma;

Este obligatoriu ca liderii/co-liderii/testerii să aibă activată comanda [/timestamp] atunci când dau teste de intrare în facțiune;

Dacă o aplicație în facțiune este respinsă, persoana în cauză poate aplica iar peste 7 zile.

2. Obligații lider:

Să fie creativ, responsabil, serios, implicat și să știe cum să atragă lume în facțiunea sa;

Sa nu joace pe alte comunitati ! 

Un lider are obligatia de a fi model pentru subordonații săi, să îi învețe să utilizeze discordul și panelul și să activeze în categoria facțiunii;

Să aibă un limbaj corespunzător;

Să știe ce trebuie să conțină un raport de activitate al membrilor și să îi susțină din orice punct de vedere pentru realizarea acestuia;

Să știe la perfecție regulamentul serverului, cel al liderilor și cel al facțiunii unde a aplicat;

verifice panelul și discordul zilnic, să vină cu idei pentru concursuri pentru a avea activitate în facțiune;

*Sa demita din factiune jucatorii banati pentru 7+zile.

Să verifice panelul cât de des se poate și să-și rezolve reclamațiile membrilor, oferindu-le sancțiunile cuvenite! Liderii trebuie să aștepte 24 de ore înainte de a închide un complaint adresat unui membru al facțiunii sau pana cand membrul reclamat posteaza dovada si explicatia necesara contestarii reclamatiei;

Să-și învețe co-liderul toate regulile liderilor, deoarece un co-lider reprezintă liderul în lipsa acestuia;

Să se asigure că totul funcționează normal în facțiune în lipsa acestuia;

Să mențină legătura cu membrii acestuia indiferent de metodă (Skype/discord/messenger);

Să își atenționeze membrii zilnic că orice abuz se va sancționa conform regulamentului și că orice reclamație primită se va dovedi nefondată doar dacă există o dovadă concretă cu acest lucru;

Să se asigure că membrii au înțeles regulamentul și îl pun în aplicare;

Să dea uninvite celor ce lipsesc neînvoiți (fără învoire pe discord) de la ședințele săptămânale dacă n-au 7 zile în facțiune, împreună cu Faction Punish, și Faction Warn dacă au +7 zile în facțiune. Ședințele trebuie susținute până sâmbătă la ora 21:00. Ședințele nu pot fi realizate duminică deoarece rapoartele vor fi resetate;

posteze de fiecare dată când organizează o ședință, o conferință, o activitate RP în topicul „Anunțuri Facțiune" pentru a-și anunța membrii. Niciodată un lider nu își anunță membrii în joc, doar îi informează să verifice topicul de pe discord pentru că a stabilit o activitate, etc.;

organizeze activități RP gen: blocaje (mafii/poliție), atac terorist, simulări de virusuri, tsunami la care să coopereze toate facțiunile (poliție, News Reporters, medici, taxi, etc.). Un lider trebuie să aibă capacitatea de a inventa noi activități și de a organiza minim o activitate RP pe zi cu membrii săi;

Să acorde învoiri membrilor de oricâte ori e nevoie și doar dacă învoirea o fac pe discord la secțiunea desemnată pentru așa ceva;

Să stea minim o lună de zile ca lider al facțiunii, altfel primește ban 30 zile;

Primele se oferă doar jucătorilor activi ce și-au făcut raportul sau și-au îndeplinit sarcinile primite în săptămâna respectivă.

 3. Cerințe ședință săptămânală:  

10 minute de morală în care le spuneți membrilor ce v-a plăcut și ce nu la ei în săptămâna respectivă, motivarea acestora să fie mai buni în ceea ce fac;

5 minute în care le reamintiți regulamentul și le dați rank-up/down, după caz;

25 minute în care să faceți activități, antrenamente obligatorii (îi învățați tactici de atac, îi grupați pe echipe, parcări, simulări de blocaje, aresturi, etc (inventați));

La o ședință încercați să vă grupați membrii în așa fel încât fiecare să aibă câte un rol în facțiune pentru 7 zile. Asta îi va încânta, vor avea o responsabilitate și vor fi mai activi, vor exista rezultate mult mai bune;

De exemplu: Dintr-o mafie, fac 2 echipe, le spuneți că de fiecare dată când a, b, c (a, b, c nume) sunt online ei vor sta împreună, iar x, y, z la fel. Când merg la atac, x va sta să-i acopere pe cei 2 de undeva din spate, y va ataca prin dreapta, iar z prin stânga. Totul depinde de voi, să învățați să-i organizați și să le dați câte o responsabilitate în factiunea dvs..

4. Rank-Up/Down reguli:

Liderul va da rank-up doar la ședință cu membrii lui și numai dacă membrul are raportul complet;

Ședința săptămânală se va face într-o zi stabilită din timp de lider și anunțată pe discord la secțiunea facțiunii respective, în topicul „Anunțuri Facțiune”, pe chatul facțiunii și pe MOTD. Ședința se va filma/face screenshot ca dovadă;

Un lider are voie să dea rank-down de oricâte ori e necesar, la fel și uninvite.

Liderul are dreptul de a alege 1 singur co-lider.

5. Rank-up se acordă:

De la rank 1 până la rank 3 puteți da rank-up o dată pe săptămână.

De la rank 3+ , aveți voie să dați rank-up doar o dată la două săptămâni.

Faction Punish se acordă doar în cazul în care un membru încalcă grav regulamentul sau dacă face cerere de uninvite și nu are 7 zile de când e în facțiune.

6. Activități facțiuni zilnice:

Dacă sunteți PD/FBI/NG/Paramedic- Să facă blocaje, controale de rutină, să simuleze accidente, acte de terorism, să aresteze, să coopereze, etc.;

Dacă sunteți Paramedic- să meargă la evenimente să dea heal, să stea parcați la bancă sau în locuri publice, să puneți grupați câte 3-4 medici pentru a simula accidente, etc.;

Dacă sunteți mafii - să puneți membrii să facă war-uri, să blocheze străzi, să omoare rivalii, să facă continuu materiale/drugs și să le vândă;

Dacă sunteți Taxi - să vă puneți membrii să își caute clienți, să stea parcați toți la un loc în fiecare oră de la fix până la și jumătate în fața băncii LS și să stați mai mereu la un loc. Mai trebuie să faceți parade, să stea parcați prin alte părți și să stea doar cu taxiurile;

Dacă sunteți Reporter - să vă puneți membrii să dea știri din joc în fiecare oră de la fix până la și 20 din fața băncii LS sau alte zone publice, să îi puneți să stea parcați obligatoriu și să dea anunțuri pe $. Vă puneți membrii să dea știri RP din joc, simulează accidente, etc.. Când e un eveniment, să îi puneți să vină cu Van sau Hely să dea știri de la fața locului și să ia reportaje fără $ de la oamenii prezenți acolo. Să îi puneți să facă ședințe foto, etc.;

Dacă sunteți Hitman - vă puneți membrii să îndeplinească contractele, să se lupte între ei în pădure cu AWP, să facă materiale.

 

7. Reguli legate de reclamatiile primite :

 

* Cand un jucator va face o reclamatie voua sau membrilor, aveti timp sa ii incarcati dovada in maxim 24 de ore. In caz contrar reclamatia va fi inchisa cu sanctiunea aferenta gravitatii faptei .

-In momentul in care aveti o reclamatie deschisa, trebuie sa aveti un limbaj adecvat cu jucatorul reclamant (chiar daca va reclamat degeaba). Riscati LW//Avertisment Verbal si pentru limbajul din reclamatii.

-Este interzis sa injurati playerul in titlul sau in descrierea dovezii de pe Youtube, riscati LW/DOWN.

-Falsificarea dovezilor va fi sanctionata.

- O dovadă este valabila timp de 24 de ore. O reclamație nu este valabila dacă dovada este mai veche de 24 de ore.

* 1 Leader Warn (LW) expira dupa 30 zile . Daca in cele 30 zile de primirea primei sanctiuni se acumuleaza 3/3 LW, liderul va fi demis automat.

8. Metodologie acordare FPUNISH:

1 zi - 20 ore FPUNISH

2 zile - 16 ore FPUNISH

3 zile - 12 ore FPUNISH

4 zile - 8 ore FPUNISH

5 zile - 4 ore FPUNISH

6 zile - 2 ore FPUNISH

7 zile - 0 FPUNISH

9. Alte reguli:

Este interzis să lipsiți fără învoire pe discord de la o ședință! Orice învoire făcută în privat unui adminstrator/owner nu va fi luată în considerare;

Este interzis să fiți inactiv o perioadă mai mare de 24 de ore fără să aveți învoire;

Un Avertiement Verbal (AV) dat unui membru expira in 7-14 zile, in functie de gravitate. Liderul decide zilele de expirare a unui AV, intre 7-14zile.

Este complet interzis să dați uninvite tuturor membrilor dumneavoastră;

Este interzis să aplicați sancțiuni care nu sunt trecute în regulamentul impus de administratori;

Este interzis să dați down membriilor imediat cum intrați ca lider în factțune;

Este interzis să abuzați de funcția deținută. Orice abuz duce la pierderea funcției și primirea a 30 de ore FP;

Este interzis să fiți dezinteresati de facțiunea dvs., de statutul său și să nu vă ocupați de membri cum impune regulamentul - BAN PERMANENT;

Un nou lider are dreptul de a da rank down co-liderului , în cazul în care acesta nu își face treaba și doar pe baza unei dovezi clare! -1 RANK NU MAI MULTE.

Orice informatie de pe chaturile de lideri-admini fie din joc sau discord ,divulgata jucatorilor ,duce la demiterea persoanei care a facut aceasta fapta.

 

10. Informatii teste Team Viewer si programe:

Adminul este obligat sa aduca jucatorul in /aaa2 sau pe munte , sa ii spuna suspectului ca urmeaza sa ii fie efectuat un test TW si sa ii explice ce presupune acest test. 

* Refuz TW se sanctioneaza cu BAN 30 ZILE

* Se considera refuz TW si daca dupa ce vi s-au cerut datele TW dati [/q] din joc.

Timpul pentru a primi datele programului din momentul terminarii de explicat ce cuprinde testul este de 7minute MAXIM.

Daca se constata ca din calculatorul/laptopul suspectului s-a retras in ultimele 20-30 minute o memorie portabila, ne rezervam dreptul de a oferi ban 14 zile pentru posibilitate ascundere programe ajutatoare.

Daca se trage de timp,se poate primi BAN 3 ZILE pentru tragere de timp.

Orice incercare de incetinire rulare test TW/inchidere SAMP din click dreapta->close/necooperare/nepermitere cautare cu programele aferente unui test TW corespunzator duce la ban 7 zile pentru neconformare.
Stergerea urmelor programelor executate recent (spre ex.: LastActivityView, UsserAssitView) va fi considerata incercare de a ascunde moduri/cheat-uri si sanctionata cu ban 7 zile.
Programele folosite special pentru a curata urmele (exemple: R-wipe, Ccleaner, etc) sunt strict interzise. Folosirea lor in timpul war-urilor, sau inainte de a da datele adminului, este strict interzisa si se pedepseste cu ban 3 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Regula este aceeasi si pentru folosirea recenta a programelor de la TW.
Neactualizarea programelor de la TW, in cele 2 programe WinPrefetchView si LastActivityView, poate duce la ban 3 zile, la prima abatere, iar apoi ban 7 zile la urmatoarele abateri, pentru neactualizare programe prefetch (TW).
Este interzis sa mutati/stergeti fisierele executabile (.exe) rulate recent, daca au fost folosite inainte de control sau in intervalul war-urilor. Se sanctioneaza cu ban 14 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Fisierele executabile rulate recent trebuie justificate si prezentate adminului la somatia acestuia.

Este important sa va comportati exemplar atunci cand sunteti supusi la un control TW. Limbajul vulgar sau insultele la adresa administratiei nu sunt permise si se pedepsesc cu ban pe o perioada mai lunga de timp.
Testele TW se fac cu programele Supremo, Teamviewer (in cazul in care si adminul si jucatorul au licente).