1. Reguli generale :

* Regulamentul trebuie respectat de orice jucator, iar orice încalcare a sa duce la sanctionarea jucatorului respectiv.

*Orice amenintare cu flood e sanctionata cu warn la prima abatere si ban 3 zile la urmatoarea abatere.

* Acuzatiile jignitoare / rauvoitoare sau nefondate pot fi sanctionate.

* Post-hunting -> WARN up (se considera posthunting si daca cereti jucatorilor dovezi cu cineva si promiteti plati catre acestia pentru a face complaint cuiva intr-un mod rau voit.

Este interzisa postarea de informatii personale despre un player fara acordul acestuia (poze, adresa, numar de telefon etc). Se sanctioneaza cu warn la prima abatere si ban permanent la urmatoarea abatere. In unele cazuri se poate sanctiona cu ban pe o perioada determinata, in functie de gravitate.

Nu este permis sa dati [/spray] din masina! - Kick prima data, Warn daca se repeta. 

Daca 2 jucatorii ce au TAG de la clan pus ,se bat , se considera ca acestia isi protejeaza reputatia clanului ,luptand pentru zona respectiva ! Nu se sanctioneaza cu DM  .
Reclamatiile exista pentru a reclama jucatorii ce iti afecteaza jocul intr-un mod negativ. 

*Jignirile din comentarii de pe user panel vor fi sanctionate cu suspend 3-30 zile, in functie de situatie. 

*Este interzis sa intrati repetat intr-o cladire pentru a scapa de un politist. Aceasta actiune este sanctionata cu WARN.

*Este interzis sa iesiti din joc pentru a evita interactionarea cu politistii. Aceasta actiune este sanctionata cu WARN.

* Orice jucator ce a primit BAN permanent pe server, va pierde bunurile detinute. În momentul primirii BAN-ului, banii, masinile, casa (indiferent ca sunt achizitionate prin donatie sau nu) se vor scoate dupa 30 zile .

* La înregistrare, folositi o parola complexa formata din cifre si litere (combinate), astfel încât sa fie greu de ghicit! În cazul în care aveti o parola de forma „Andrei”, ”Romania”, etc., folositi [/changepass].

* Va recomandam sa va setati o adresa de email valida la momentul inregistrarii pe server, deoarece daca va uitati parola sau intampinati probleme (furt) de cont, doar pe baza email-ului puteri recupera parola prin panel. 

*Dupa introducerea parolei se va putea seta un pin la inceput, pe care va trebui sa il introduceti ulterior la fiecare logare dupa introducerea parolei. Acel pin este din 4 cifre si nu trebuie sa il stie nimeni. Acest pin nu poate fi scos ulterior si nici modificat!

* Daca primiti BAN pe 2 conturi detinute de aceeasi persoana, al 3-lea cont va fi BANAT PE IP.

* Reclama - BANIP

2. Furt / Bug Abuse

* Orice furt (teapa) sau o tentativa de furt va fi sanctionat cu BAN 3-7 ZILE + RESTITUIREA BUNURILOR / CONFISCAREA LOR. ( doar daca se face reclamatie si se aduc dovezile foto/video ce atesta ca acesta a fost furat/mintit)

În aceasta categorie se includ si urmatoarele actiuni:

* Daca un player cere/ofera sau primeste bani sau bunuri pe degeaba.

* Daca un player a gresit suma unei masini la vânzare iar dvs fugiti cu ea.

* Orice bug-abuse facut de un player duce la BAN PERMANENT. 

*BUG-urile gasite trebuie raportate pe panel printr-un ticket -> bugs->completati toate detaliile,eventual adaugati dovezile necesare 

* Orice trade la care se solicita un admin/helper trebuie sa îi fie explicat înainte administratorului toate detaliile legate de tranzactie. Adminul/helperul are voie sa refuze participarea la trade daca detaliile tranzactiei implica primirea bunului sau a banilor într-un alt moment fata de cel în care se afla atunci.

* Aveti datoria ca la orice afacere sa chemati un admin/helper, iar daca acestia nu sunt on sau nu sunt disponbili,trebuie sa filmati/faceti ss cu toata afacerea, in cazul unei fraude sa fiti acoperiti pentru a primi suport.

3. Folosirea Hack-urilor

Un mod este o modificare a jocului (fisier, program) ce iti permite sa ai abilitati si functii pe care jucatorii ce au jocul nemodificat nu le au.
Un mod ce iti ofera un avantaj mare fata de alti jucator este considerat cheat ,acesta nefiind permis pe serverul nostru.

* C-bug - Este interzis sa apasati tasta C atunci când trageti pentru a opri animatia. - WARN prima data / BAN 3-7 zile la a 2-a abatere.

* C-shot - Este interzis acest lucru si se pedespeste cu WARNUP .

* C-slide - este interzis si se sanctioneaza cu WARNUP prima data/BAN 3-7 ZILE a doua oara.

* Auto-clicker : interzis sa ai acest mod ajutator pentru a face ore (mergand continuu) - BAN 30 zile.

* moduri/cheat-uri folosite pentru a vedea nickname-urile playerilor de la o distanta mai mare sau pentru a vedea prin obiecte (nametag hack, wallhack) - orice mod ce te ajuta sa vezi nickname-ul unui player de la o distanta mai mare sau sa vezi prin obiecte este interzis. sanctiunea pentru acest tip de moduri/cheat-uri este de BAN 30 zile.

* CarChanger - BAN 30 ZILE

moto no fail/no bike fall - nu cazi de pe orice moto - 14 zile BAN

car water - mergi cu masina pe apa- 30 zile BAN

anti fall - opreste animatia aia atunci cand cazi si nu iei DAMAGE - 30 zile BAN

tele click - te teleporteaza unde tragi cu arma - 30 zile BAN

invisible mod - te face invizibil - 30 zile BAN

sniper zoom - poti vedea de la o distanta mult mai mare cu sniper ul - 30 zile BAN

fast jump - sari cu o viteza foarte mare, gen gardurile, etc si poti sa ajungi si in gard, casa, pe ce sari -14 zile BAN

vehicle wheelie - te lasa sa mergi pe o singura parte a masinii, gen din alea 4 roti pe care le are poti merge ori cu alea din dreapta, ori cu alea din stanga sau din spate - 20 zile BAN

player finder - poti da find fara job detectiv -14 zile BAN

* Orice alt mod ajutator -  BAN 14-30 zile

* moduri/cheat-uri folosite pentru a tinti mai bine (aimbot, norecoil, fake-ping, rapid-fire, etc.) sau pentru a modifica damage-ul primit/facut de arme - orice mod/cheat ce poate misca tinta unui player sau poate modifica traiectoria gloanțelor și rapiditatea de reîncărcare gloante este interzis. este interzisa si detinerea in PC a unor astfel de moduri/cheat-uri. playerii ce au cheat-uri in pc/au folosit in ultimele 7 zile (de cand se face test Team Viewer) vor primi BAN Permanent

* moduri/cheat-uri folosite pentru a sari mai mult, urca pe pereti (parkour, funny animations etc) - orice mod ce iti permite sa sari mai mult, sa urci pe pereti s.a.m.d. este interzis. folosirea de moduri/cheat-uri de acest tip ->BAN 14-30 ZILE

*moduri/cheat-uri ce modifica modul in care se controleaza un vehicul sau ce modifica lucrurile pe care un player le poate face. asta include, dar nu se limiteaza la: moduri ce modifica viteza de deplasare (speedhack) sau viteza de accelerare, moduri ce modifica rezistenta vehiculului, moduri pentru drifturi, moduri ce fac un vehicul sa urmeze o ruta stabilita fara ca playerul sa fie la PC (route recorder), moduri de teleportare, moduri de zburat, orice mod iti permite sa ajungi mai repede intr-un loc. folosirea de astfel de hack-uri este sanctionata cu BAN 30 zile

* Troll-hack - BANIP

* INFINITE-RUN – BAN 3-7 ZILE

 

4. Informatii Test Teamviewer si sanctiuni aferente :

* Refuz teste TeamViewer - 30 zile BAN

* Orice test tw se poate face oriunde cere adminul datele. Jucatorul are posibilitatea sa dea datele tw prin /w sau sms adminului.

In timpul testului sau inainte de logarea adminului in pc-ul vostru,nu este permis sa iesiti de pe SERVER ! - primiti ban 14 zile.

   * Testul TW se solicita oricând jucatorul este suspectat de hack-uri. Orice test TW este luat în considerare doar cu dovada VIDEO. Daca se face complaint iar adminul nu are video pentru sanctiunea oferita, jucatorul primeste unban automat.

In orice test teamviewer este permis controlul total pentru verificare de hack-uri, inclusiv verificare usb . Daca se constata ca inainte de teamviewer cu 10 minute s-a scos dintr-un usb (Stick,cablu usb,card) - Ne rezervam dreptul de a oferi ban pentru posibilitate de hack pe memorii portabile . 

In orice test teamviewer este permisa verificarea discordului si a conversatiilor si puteti primi BAN daca se constata in urma discutiilor solicitare de hack-uri sau moduri ajutatoare, ori daca se descopera ca detineti grad pe servere de discord de hack-uri . Ne rezervam dreptul de a oferi BAN oricarei persoane ce detine cont si grad pe astfel de servere de discord sau daca descoperim in urma testului TW, detinere de licenta CTW  sau V4 . 

Orice incercare de incetinire rulare test TW/inchidere SAMP din click dreapta->close/necooperare/nepermitere cautare cu programele aferente unui test TW corespunzator duce la ban 30 zile pentru neconformare.
Stergerea urmelor programelor executate recent (spre ex.: LastActivityView, UsserAssitView) va fi considerata incercare de a ascunde moduri/cheat-uri si sanctionata cu ban 7 zile.
Programele folosite special pentru a curata urmele (exemple: R-wipe, Ccleaner, etc) sunt strict interzise. Folosirea lor in timpul war-urilor, sau inainte de a da datele adminului, este strict interzisa si se pedepseste cu ban 7 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Regula este aceeasi si pentru folosirea recenta a programelor de la TW.
Neactualizarea programelor de la TW, in cele 2 programe WinPrefetchView si LastActivityView, poate duce la ban 3 zile, la prima abatere, iar apoi ban 7 zile la urmatoarele abateri, pentru neactualizare programe prefetch (TW).
Este interzis sa mutati/stergeti fisierele executabile (.exe) rulate recent, daca au fost folosite inainte de control sau in intervalul war-urilor. Se sanctioneaza cu ban 14 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Fisierele executabile rulate recent trebuie justificate si prezentate adminului la somatia acestuia.

Este important sa va comportati exemplar atunci cand sunteti supusi la un control TW. Limbajul vulgar sau insultele la adresa administratiei nu sunt permise si se pedepsesc cu ban pe o perioada mai lunga de timp.
Testele TW se fac cu programele Supremo, Teamviewer (in cazul in care si adminul si jucatorul au licente).

5.  Deathmatch (DM) :

* Se considera DeathMatch actiunea prin care omorâti pe cineva fara rost, doar de distractie. -> JAIL 10-30 MINUTE

*Este permis DM de catre civili doar pe politie si doar daca acestia (PD/FBI/NG) sunt [/duty] ON (le apare numele in culoarea factiunii).

* Se considera actiune Kamikaze atunci când omorâti cel putin 3 persoane dintr-o lovitura . Ca de exemplu, sa explodati intentionat o masina lânga niste playeri. -> JAIL 10-30 MINUTE

* Se considera Drive-By atunci când calcati un jucator cu masina pentru a-l omorî (indiferent daca moare sau nu) -> JAIL 10-30 MINUTE

* Se considera DeathMatch Car atunci când trageti în masina celuilalt sau va izbiti autovehiculele între voi. Acest abuz se pedepseste cu WARN-UP.

* Este interzis sa faceti abuz de diverse comenzi pentru a va avantaja în joc.

De exemplu, sa folositi [/q] sau [/vrespawn] atunci când un politist va someaza, când aveti wanted sau când sunteti în timpul unui duel. -> WARN UP

* Este interzis sa va dati heal atunci când un politist va urmareste/când sunteti în timpul unui duel -> WARN UP.

* Este interzis sa folositi [/report] pentru scopuri nesemnificative sau in batjocura. [/report] se foloseste pentru neclaritati sau probleme aparute in joc. ->/rmute 5-30 minute

* Achizitionarea de insule/case din Agentia Imobiliara la pretul de 1$ sau 1,900,000,000$ este interzisa, acest lucru presupunând ca sanctiune scoaterea casei si pierderea banilor, deoarece nu vor fi restituiti

6. Limbaj

* Limbajul vulgar pe chat-uri locale, ale factiunii care ofenseazÄÂ alti jucatori este interzis. -> [/mute] 5-30 MINUTE la prima abatere, [/mute] 30-40 minute +WARN-UP a doua oara, ban 7-14 ZILE a 3-a oara.

* Limbajul vulgar pe chat-uri publice precum [/ad] , [/ec] , [/o], [/live] etc.-> /mute 10-30 minute prima abatere / ban 14-30 zile la a doua abatere.

* Rasismul -> [/mute] 20 minute prima data, WARNUP+MUTE 30 Minute .

* Injurii fata de un administrator al serverului –> [/mute] 30-45minute prima data, ban 14 zile a doua abatere

* Injurii server/owner/co-owner -> Ban 30 zile prima abatere/Ban permanent a doua abatere (se poate primi ban permanent inca de la prima abatere, in functie de caz)

7. Reguli [/ad] (CNN)

*Caps-lock pe [/ad] - se va sterge anuntul si jucatorul va primi mute 5-10 minute .

*[/ad] de tip "ssssssSSSXXEQWE" - mute 10 minute prima data/ mute 20 minute +WARNUP a 2-a oara.

* [/ad] cu tente rasiste,instigare cearta ,insultare anumita factiune -> mute 20 minute prima oara, mute 30 minute +WARNUP a doua oara.

* nu sunt permise anunturile de tip '' ofer tutorial pariuri'' '' dau lectii de pariuri'' ''ofer lectii de condus'' ''caut factiune'' '' ofer lectii de tras''

8. Evenimente:

* Deranjarea unui eveniment este complet interzisa! Va este interzis sa atacati alti jucatori, sa fugiti din linie pâna la start, sa faceti spam pe orice chat ( /s , /me /m , general). - RESPAWN / KICK / WARN.

* Intrarea cu vehicule intentionat in jucatorii aflati la eveniment se poate considera KAMIKAZE si se sanctioneaza cu jail 30 minute +WARNUP

9. Spargerea Conturilor

* Este interzis sa furati conturile altor playeri - BAN PERMANENT (daca se demonstreaza de catre persoana fraudata furtul prin dovezi video/foto needitate!) 

Daca va logati pe contul altor playeri, iar acestia va fac reclamatie cu dovezi clare se considera furt de cont! -> Ban 14 zile pe contul personal al persoanei reclamate.

Administratorii serverului nu va vor înapoia niciun bun pierdut în urma spargerii contului vostru daca nu se demonstreaza de catre voi cu dovezi video/foto furtul printr-un complaint pe panel . Este datoria voastra sa va asigurati ca aveti o parola pe care nu o poate nimeri nimeni si pe care sa nu o spuneti nimanui,sa aveti o adresa de email setata la care sa aveti acces doar dumneavoastra si cele 4 cifre de la pin sa fie stiute doar de voi

10. Conturi Multiple

* Nu este permis sa aveti mai mult de 1 cont pe server.

* Transferul de bani sau bunuri de pe un cont pe altul ( de-al dvs. ) este interzis - CONFISCAREA BUNURILOR / BANILOR TRANSFERATI/TE + BAN PERMANENT pe contul secundar + amenda jumatate din banii/bunurile detinute pe contul principal. Spre exemplu daca aveti 50kk$ ,25kk vor fi retrasi de catre admini din contul  vostru principal.

* Crearea unui cont nou pentru a înjura un administrator sau un jucator este interzisa. -> BAN 7-14 ZILE PE CONTUL PRINCIPAL!

* Nu este permis sa oferiti contul aflat într-o factiune unui jucator. -> BAN 30 ZILE.

*Daca de pe un ip se vor loga mai mult de 2 conturi pe server, se va primi automat KICK !

11. Deranjarea altor jucatori :

* Acest fapt se refera la actiunile prin care dvs deranjati un player. Exemple: Sa izbiti intentionat un player care are /exam, sa parcati masinile în mijlocul strazii, sa blocati trecerea tirurilor, etc. -> WARN-UP

12. Afaceri pe bunuri ce nu tin de joc :

* Este interzis sa va vindeti contul sau alte bunuri din joc pe bunuri sau bani reali - BAN PERMANENT PE CONT (bazat pe verificarea ip-urilor + dovezi ce se ofera doar ownerului. )

13. Alte reguli:

* Împrumuturi - Administratorii nu raspund de banii împrumutati de dumneavoastra. Daca playerul nu va returneaza banii/bunurile, nu luam nici o masura! Fiecare împrumut se face pe propria raspundere.

* Inactivitatea unui player de peste o luna (30 zile), duce la confiscarea si scoaterea la vânzare a tuturor bunurilor sale fara posibilitatea de a-si recupera unul din ele. În cazul în care jucatorul are VIP acesta ramâne pâna va expira automat.

* Daca un player obtine o suma de peste 100,000,000$ în interval scurt de timp, mai ales la level sub 10, acesta trebuie sa îi justifice, prin poze (cum i-a facut). În caz contrar, ne rezervam dreptul de a bana jucatorul.

* Nu este permis sa oferiti  ''cadou'' bunurile si banii aflati pe contul dumneavoastra altor jucatori indiferent de motivul pe care il aveti! -> se confisca toate bunurile si nu se mai returneaza .

* Cei care încalca regulamentul intentionat si fac abuzuri doar pentru a fi scoti dintr-o factiune primesc WARN + JAIL 60 MINUTE.

14.  Reguli reclamatii pe panel :

* Nu este permisa bagarea in seama in complaint-urile existente . Puteti sa va dati cu parerea doar daca ati luat parte la discutia in urma careia a fost deschisa reclamatia sau ati fost mentionat. -> Suspend pe panel 7-14 zile .

* Dovezile postate (fie de catre reclamant fie de reclamat) trebuie sa fie concrete si fara editari .

* Se poate deschide o reclamatie contra cuiva in maxim 24 ore de la situatia respectiva.

* Descrierea situatiei in urma careia s-a deschis complaint trebuie sa fie detaliata.

* Nu sunt permise injuriile in reclamatii . -> Suspend pe panel 7-14 zile + WARNUP in joc.

* Orice reclamatie deschisa la gluma -> Suspend pe panel 14 zile .

* Caterinca in reclamatii -> Suspend pe panel 20 zile .

* Nu este permis rasismul (fie ca vorbim despre descrierea reclamatiei sau de reply-urile acesteia) . -> Suspend pe panel 3-7 zile .

*  Playerii ce cauta motive pentru a face reclamatii si fac un numar mare de reclamatii pot primi suspend permanent pe user panel +Warnup in joc

 

*Regulamentul poate fi modificat oricând, aveti obligatia sa verificati orice noutate postata. Orice modificare va fi anuntata pe server/discord/panel.

Reguli generale : 

*Ore minime jucate pentru a putea aplica: 10.

*Nu aveți voie să intrați în mafii!

*Regulamentul serverului se aplica in totalitate si membrilor din staff !

Nu va este permis sa discutati subiectele aduse pe chaturile unde au acces doar adminii/helperii cu alti jucatori . -> REMOVE din orice grad detinut in momentul respectiv pentru cei ce incalca aceasta regula .

* Nu este permis sa anuntati jucatorii de ce /report sau /n s-a primit in administratie contra lor sau a altcuiva-> REMOVE din orice grad detinut in momentul respectiv pentru cei ce incalca aceasta regula .

*Nu este permis să jucați pe alte servere, atâta timp cât la noi dețineți funcție de helper/admin.

*Jignirile din comentarii de pe user panel vor fi sanctionate cu suspend 3-30 zile, in functie de situatie. 

*Acuzatiile jignitoare / rauvoitoare sau nefondate pot fi sanctionate cu WARNUP/BAN Permanent dupa caz.

*Nu este permis să vă schimbați nickname-ul din joc fără acordul unui owner/co-owner.

*Nu este permis să preluați donații.(indrumati jucatorii catre discord sau contactarea in privat a lui Teo/XIII.

* Nu este permis sa detineti 2 functii . Exemplu helper si lider .

*Nu este permis să aveți cont secundar in joc.

*Nu este permis să cereți up, să întrebați de ce X a primit. Dacă faceți un număr de reclame veți primi up. Orice solicitare de genul duce la REMOVE/DOWN după caz.

*Nu este permis abuzul de [/aod]/[/hod]. Aceste comenzi se folosesc doar când ajutați un jucător, faceți un eveniment sau ajutați o facțiune cu o activitate RP.

*Nu este permis să faceți reclamație colegilor din STAFF. Orice problemă întâlnită se discută cu owner/co-owner.

*Nu este permis să fiți inactiv mai mult de 24 de ore fără să anunțați și să faceți învoire pe discord la secțiunea dedicată acestora.

*Nu este permis să stați /spec fără un motiv întemeiat. Este COMPLET INTERZIS să stați [/SPEC] pe colegii din STAFF(fara acordul acestora)

*Nu este permis să folosiți /goto la jucători fără permisiune, excepție fac jucătorii noi intrați pe server.

*Nu este permis să vă dați repair la mașină sau să le cereți colegilor cu grad mai mare repair atunci când aveți wanted.

*Nu este permis  să cereți /respawn sau /gethere atunci cand aveti WANTED 

*Este complet interzis să folosiți comenzi pe jucători pentru interesul propriu.

*Nu este permis să vă scoateți din jail odată ajunși acolo.

Protejarea celor ce au hack doar pentru că le sunt prieteni duce la REMOVE+Blacklist STAFF.

Nu aveți voie să faceți favorizări.

Orice administrator ce detine si alte functii de conducere precum coordonator la factiuni,helperi va favoriza un jucator (indiferent de gradul avut sau de factiunea in care e ) va fi demis si va primi automat BLACKLIST permanent in staff,deoarece in acea functie trebuie sa fie MODELE pentru ceilalti,sa fie impartiali,corecti si loiali serverului. 

Nu aveți voie să vă bateți joc de niciun jucător. Orice reclamație pe panel va fi sancționată indiferent că acest jucător vă este prieten și consideră amuzant să vă facă reclamație.

Nu este permis să faceți DeathMatch/DriveBy/DeathMatch Car.

2.Limbaj :

*Limbajul unui membru al staff-ului trebuie sa fie unul civilizat,corect gramatical,explicativ.

*Nu este permis sa folositi prescurtari intr-o discutie cu un jucator ce v-a solicitat ajutorul sau un jucator nou .

Nu este permis să jigniți jucătorii sau să intrați în polemici cu ei.

*Nu este permis sa insultati/batjocoriti/injurati un jucator sau un coleg din staff . 

*Nu este permis ca in cazul unei discutii /polemici cu un alt jucator sau coleg din staff sa continuati in acelasi ton. Orice conflic trebuie oprit.

*Nu va este permis sa dati anunturi la [/ad] in gluma, incorect gramatical,cu injurii .

Nu este permis să sancționați fără dovadă jucătorii. 

 

3. Reguli legate de reclamatiile primite :

 

* Cand un jucator va face o reclamatie, aveti timp sa ii incarcati dovada in maxim 24 de ore. In caz contrar reclamatia va fi inchisa cu sanctiunea aferenta gravitatii faptei .

-In momentul in care aveti o reclamatie deschisa, trebuie sa aveti un limbaj adecvat cu jucatorul reclamant (chiar daca va reclamat degeaba). Riscati HW/AW/Avertisment Verbal si pentru limbajul din reclamatii.

-Este interzis sa injurati playerul in titlul sau in descrierea dovezii de pe Youtube, riscati HW/AW/DOWN.

-Falsificarea dovezilor va fi sanctionata.

- O dovadă este valabila timp de 24 de ore. O reclamație nu este valabila dacă dovada este mai veche de 24 de ore.

 

Orice sancțiune este oferită în urma unei dovezi/screenshot/video needitate pe care sunteti obligati sa o tineti in PC 14 zile minim . In cazul sobeit-ului/speed/run/repair/fly aveti nevoie neaparat de dovada video.

*

1 Helper Warn are ca valabilitate 30 zile , daca in cele 30 zile helperul mai primeste inca unul ,cel de-al doilea va expira dupa 30 zile de cand l-a primit. La 3/3 Helper Warns -> DOWN/REMOVE dupa caz.

1 Admin Warn are ca valabilitate 14 zile ,dupa care se sterge. La 3/3 Admin Warns -> DOWN/REMOVE dupa caz .

1 LEADER WARN are ca valabilitate 30 zile ,dupa care se sterge. La 3/3 LW adunate (fara sa treaca prima cele 30 zile) - Demitere din functie.

Ignorarea unui [/report]/[/n] se pedepsește cu DOWN/REMOVE.

Prima maximă la un eveniment este de 400,000$. Această sumă se oferă doar la evenimente de tip maraton. În rest, suma maximă va fi 300,000$, evenimentele fiind din 30 în 30 de minute. DOWN

Un membru al STAFF-ului este obligat să activeze zilnic pe discord si panel să verifice ultimele anunțuri/modificari făcute de owner/co-owner.

Un bug neraportat duce la DOWN/REMOVE după caz, considerându-se abuz.

Creearea unui cont nou pentru a înjura un admintrator/jucător este interzisă-> Remove + BAN 30zile 

Un admin/helper are obligația de a fi activ, de a răspunde solicitărilor venite pe [/n]/[/report/[/sms] intr-un mod corect, explicand in detaliu raspunsul unei intrebari/solicitari.

Raportul de activitate constă în postarea a 10 reclame pe zi făcute în 10 grupuri diferite de facebook pentru SA-MP. Helperii/Adminii care nu fac minim 10 reclame per zi vor fi sancționați cu HWARN/AWARN.

Un helper trebuie să fie activ, să fie săritor, să răspundă la [/n]/[/report], să fie rapid și să anunțe cât mai rapid pe [/a] că se va duce la un jucător nou atunci când apare că un jucător nou se conectează pe server. DOWN/REMOVE după caz. Pentru a convinge un player să rămână la noi pe server, este necesar să fiți activ pe conversația cu el, să aflați unul despre altul lucruri, să vă dați silința și interesul, să fiți multi-tasking, să discutați, dar să faceți și questuri, misiuni sau joburi diferite împreună. Șansele ca un jucător nou să rămână la noi pe server cresc până la 75-80% dacă vede că există persoane ce îl ascultă.

 

4. Informatii teste Team Viewer si programe:

 

Adminul este obligat sa aduca jucatorul in /aaa2 sau pe munte , sa ii spuna suspectului ca urmeaza sa ii fie efectuat un test TW si sa ii explice ce presupune acest test. 

Timpul pentru a primi datele programului din momentul terminarii de explicat ce cuprinde testul este de 7minute MAXIM.

Daca se constata ca din calculatorul/laptopul suspectului s-a retras in ultimele 20-30 minute o memorie portabila, ne rezervam dreptul de a oferi ban 14 zile pentru posibilitate ascundere programe ajutatoare.

Daca se trage de timp,se poate primi BAN 7 ZILE pentru tragere de timp.

Orice incercare de incetinire rulare test TW/inchidere SAMP din click dreapta->close/necooperare/nepermitere cautare cu programele aferente unui test TW corespunzator duce la ban 7 zile pentru neconformare.
Stergerea urmelor programelor executate recent (spre ex.: LastActivityView, UsserAssitView) va fi considerata incercare de a ascunde moduri/cheat-uri si sanctionata cu ban 7 zile.
Programele folosite special pentru a curata urmele (exemple: R-wipe, Ccleaner, etc) sunt strict interzise. Folosirea lor in timpul war-urilor, sau inainte de a da datele adminului, este strict interzisa si se pedepseste cu ban 3 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Regula este aceeasi si pentru folosirea recenta a programelor de la TW.
Neactualizarea programelor de la TW, in cele 2 programe WinPrefetchView si LastActivityView, poate duce la ban 3 zile, la prima abatere, iar apoi ban 7 zile la urmatoarele abateri, pentru neactualizare programe prefetch (TW).
Este interzis sa mutati/stergeti fisierele executabile (.exe) rulate recent, daca au fost folosite inainte de control sau in intervalul war-urilor. Se sanctioneaza cu ban 14 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Fisierele executabile rulate recent trebuie justificate si prezentate adminului la somatia acestuia.

* Refuz TW se pedepseste cu BAN 30 ZILE !

Este important sa va comportati exemplar atunci cand sunteti supusi la un control TW. Limbajul vulgar sau insultele la adresa administratiei nu sunt permise si se pedepsesc cu ban pe o perioada mai lunga de timp.
Testele TW se fac cu programele Supremo, Teamviewer (in cazul in care si adminul si jucatorul au licente).

Adminul/ii desemnati pentru efectuarea de test TW au obligatia sa detina in pc/laptop un program de filmat,deoarece orice test este obligatoriu sa fie filmat, indiferent ca se gaseste ceva sau nu in calculatorul persoanei suspecte. In cazul unei reclamatii din orice motiv, adminul trebuie sa aiba dovada efectuarii intregului test si metoda prin care s-a efectuat.

1. Metodologie de recrutare:

 • Membrul sa nu aiba faction punish;
 • Obligatoriu se va verifica faction history-ul fiecarui jucator care aplica . Este considerat un element de baza in acceptarea sau respingerea aplicatiei incepand de astazi : 13.01.2021
 • Pentru a recruta pe cineva, cererea de intrare în factiune pe panel este obligatorie la fel ca si levelul necesar;
 • Aplicatia trebuie sa fie completata corect, fara lipsuri, fara greseli gramaticale, limbaj obscen sau misto. Orice aplicatie de acest gen accepata va fi sanctionata cu Leader Warn;
 • Cel acceptat trebuie să fie testat de tester/co-lider/lider în termen de 72 de ore (3  zile) din momentul acceptării aplicației.
 • După ce ați acceptat o aplicație, o puteți respinge doar dacă cel acceptat: 
 • 1)pică testul/testele -> pe motivul : Picat la teste.
 • 2)a solicitat acest lucru -> pe motivul :Refuzare teste.
 • 3)nu s-a prezentat la teste în 72 de ore -> pe motivul : Neprezentare teste.
 • Dupa acceptarea aplicatiei de pe panel este necesar sa sustineti un test teoretic cu întrebari din regulamentul serverului, dar si cel al factiunii! La 3/3 greseli este picat. Daca membrul nu stie ce are de facut în factiunea respecta, îl picati instant;
 • Testele care se dau pentru a intra in facțiune trebuiesc să fie cât mai complexe, să conțină între 10 și 15 întrebări. 
 •  
 • Dupa proba teoretica urmeaza cea practica, în functie de factiunea unde s-a aplicat. Aici vorbim despre antrenamente, urmariri, oferire heal, cum procedeaza la un contract, cum someaza, cum se prezinta ,etc.;
 • Sunteti obligati sa filmati sau sa faceti screenshot cu fiecare testare în parte si sa o postati dupa modelul dat la categoria factiunii voastre pe discord "Evidenta teste
 • Dupa ce primeste invite în factiune, liderul are obligatia de a monitoriza activitatea jucatorului, de a îi corecta eventualele greseli, de a îi explica din nou ce are de facut, de a îl sustine si de a il indruma;
 • Este obligatoriu ca liderii/co-liderii/testerii sa aiba activata comanda [/timestamp] atunci când dau teste de intrare în factiune;
 • Daca o aplicatie în factiune este respinsa, persoana în cauza poate aplica iar peste 7 zile.

2. Obligatii lider:

 • Sa fie creativ, responsabil, serios, implicat si sa stie cum sa atraga lume în factiunea sa;
 • Sa nu joace pe alte comunitati ! 
 • Un lider are obligatia de a fi model pentru subordonatii sai, sa îi învete sa utilizeze discordul si panelul si sa activeze în categoria factiunii;
 • Sa aiba un limbaj corespunzator;
 • Sa stie sa isi tina membrii in frau, sa fie un lider capabil ce gaseste solutii, nu probleme. Sa nu isi lase membrii sa se certe cu alte factiuni si sa fie vocea lor atunci cand este cazul .
 • Unui lider îi este interzis să vorbească cu membrii din facțiunea pe care o conduce pentru a face posturi altui lider doar ca să fie sancționat, în acest caz liderul este scos din funcție cu 50 FP-uri pe motiv :  Neseriozitate
 • Un lider nu are voie să amenințe alți playeri / lideri / helperi / admini cu diferite chestii (te scot din funcție, pun membrii pe tine etc.), în acest caz liderul este scos din funcție cu 50 FP-uri pe motiv: Amenințări/Neseriozitate.
 • Sa stie ce trebuie sa contina un raport de activitate al membrilor si sa îi sustina din orice punct de vedere pentru realizarea acestuia;
 • Sa stie la perfectie regulamentul serverului, cel al liderilor si cel al factiunii unde a aplicat;
 • Sa verifice panelul si discordul zilnic, sa vina cu idei pentru concursuri pentru a avea activitate în factiune;
 • *Sa demita din factiune jucatorii banati pentru 7+zile.
 • Sa verifice panelul cât de des se poate si sa-si rezolve reclamatiile membrilor, oferindu-le sanctiunile cuvenite! Liderii trebuie sa astepte 24 de ore înainte de a închide un complaint adresat unui membru al factiunii sau pana cand membrul reclamat posteaza dovada si explicatia necesara contestarii reclamatiei;
 • Sa se asigure ca totul functioneaza normal în factiune în lipsa acestuia;
 • Sa mentina legatura cu membrii acestuia indiferent de metoda (Skype/discord/messenger);
 • Sa îsi atentioneze membrii zilnic ca orice abuz se va sanctiona conform regulamentului si ca orice reclamatie primita se va dovedi nefondata doar daca exista o dovada concreta cu acest lucru;
 • Sa se asigure ca membrii au înteles regulamentul si îl pun în aplicare;
 • Sa dea uninvite celor ce lipsesc neînvoiti (fara învoire pe discord) de la sedintele saptamânale daca n-au 7 zile în factiune, împreuna cu Faction Punish, si Faction Warn daca au +7 zile în factiune. sedintele trebuie sustinute pâna sâmbata la ora 21:00. sedintele nu pot fi realizate duminica deoarece rapoartele vor fi resetate;
 • Sa posteze de fiecare data când organizeaza o sedinta, o conferinta, o activitate RP în topicul „Anunturi Factiune" pentru a-si anunta membrii. Niciodata un lider nu îsi anunta membrii în joc, doar îi informeaza sa verifice topicul de pe discord pentru ca a stabilit o activitate, etc.;
 • Sa organizeze activitati RP gen: blocaje (mafii/politie), atac terorist, simulari de virusuri, tsunami la care sa coopereze toate factiunile (politie, medici, taxi, etc.). Un lider trebuie sa aiba capacitatea de a inventa noi activitati si de a organiza minim o activitate RP pe zi cu membrii sai;
 • Sa acorde învoiri membrilor de oricâte ori e nevoie si doar daca învoirea o fac pe discord la sectiunea desemnata pentr asa ceva;
 • Sa stea minim o luna de zile ca lider al factiunii, altfel primeste ban 30 zile;
 • Primele se ofera doar jucatorilor activi ce si-au facut raportul sau si-au îndeplinit sarcinile primite în saptamâna respectiva.

 

3. Reguli co-lider :

 • Liderul are dreptul de a isi alege co-lider doar daca persoana pe care o doreste in respectiva functie are 10+zile in factiune si doar dupa ce anunta managerii de alegerea facuta. 
 • Pentru o eventuala exceptie se cere aprobare Co-Ownerilor/Ownerilor .
 • Nu pot fi bagati co-lideri în functie daca au in FH: insulte staff/lider/co-lider / abuzuri de orice fel(functie etc.). Acestia sunt considerati oameni de neincredere si nu pot fi lasati in functii importante. 
 • Un co-lider trebuie să aibe minimum ~5 ore jucate în ultimele 7 zile la verificarea saptamanala .
 • Nu pot fi numiți co-lideri membrii ce fac parte din facțiune și au un faction warn (FW) la activ sau 1/2 incomplet raports la activ. Pentru a putea fi pus co-lider acel membru trebuie să efectueze raport complet pentru a primi clear la 1/2 incomplet raports, iar in cazul faction warn-ului trebuie să aștepte 7 zile.
 • Reclamațiile contra co-liderului făcute la facțiune vor fi închise doar de lider.
 • Un co-lider ce abuzează de funcția sa (folosește comenzi precum, [/fvr], [/gov] aiurea, acordă FW-uri jucătorilor aiurea etc.) sau face greșeli intenționat pentru a fi sancționat liderul vor fi demiși din funcție și banati de către un admin, neavând pe viitor nicio șansă la funcția de lider. 
 • Nu este permis sa sustineti teste pentru potentiali membrii si sa ii invitati in factiune in timpul war-urilor,activitatilor RP,sedintelor .
 • Sa-si învete co-liderul toate regulile liderilor, deoarece un co-lider reprezinta liderul în lipsa acestuia;

 

4. Tester 

 • Acestă funcție este oferită doar membrilor în care liderul are încredere și consideră că îl pot ajuta în organizarea și bunul mers al facțiunii. 
 • Membrul ales nu ii este permis (abateri de la regulament, scutiri de amenzi/sancțiuni etc.), ci doar o diminuare a raportului de activitate săptămânal, în funcție de activitatea acestuia și de caz(raport înjumătățit). 
 • Pentru a primi această funcție un membru trebuie să aibă minimum rank 5 și să fie ales de liderul facțiunii pentru a se ocupa cu testarea jucătorilor acceptați/darea de amenzi. Fiecare facțiune poate deține maxim 1.
 • Aceștia trebuie mereu să fie atenți pe chat-ul facțiunii si să acorde amenzi celor care încalcă regulamentul. 
 • În cazul în care testerul comite greșeli sau face favorizări(la teste), va fi sancționat conform indicațiilor de mai jos:
 • punerea întrebărilor pe alt chat, nerespectarea ordinii întrebărilor sau telefon deschis în timpul testului vor fi sancționate cu Avertisment Verbal; 
 • sancționarea greșită a celui testat / nesancționarea lui va fi sancționată cu Faction Warn la prima abatere; 
 •  sancționarea greșită a celui testat / nesancționarea lui va fi sancționată cu scoaterea din funcție la a două abatere; 
 •  lipsa mai multor întrebări din testlog-ul dat de lider se sancționează cu scoaterea din funcție și retrogradarea în rank; 
 • lipsa totală a unui test acordat se sancționează cu demitere cu 10 FP pe motivul Fraudare test; 
 • favorizarea unui jucător(reluarea testului după ce a picat etc.) se sancționează cu demitere cu 15 FP pe motivul Fraudare test; 
 • - alte greșeli, abuzuri și mici servicii făcute celui testat se vor sancționa după ce liderul se va consulta cu un manager; 

 5.Cerinte sedinta saptamânala:  

 • 10 minute de morala în care le spuneti membrilor ce v-a placut si ce nu la ei în saptamâna respectiva, motivarea acestora sa fie mai buni în ceea ce fac;
 • 5 minute în care le reamintiti regulamentul si le dati rank-up/down, dupa caz;
 • 25 minute în care sa faceti activitati, antrenamente obligatorii (îi învatati tactici de atac, îi grupati pe echipe, parcari, simulari de blocaje, aresturi, etc (inventati));
 • La o sedinta încercati sa va grupati membrii în asa fel încât fiecare sa aiba câte un rol în factiune pentru 7 zile. Asta îi va încânta, vor avea o responsabilitate si vor fi mai activi, vor exista rezultate mult mai bune;
 • De exemplu: Dintr-o mafie, fac 2 echipe, le spuneti ca de fiecare data când a, b, c (a, b, c nume) sunt online ei vor sta împreuna, iar x, y, z la fel. Când merg la atac, x va sta sa-i acopere pe cei 2 de undeva din spate, y va ataca prin dreapta, iar z prin stânga. Totul depinde de voi, sa învete,sa-i organizati si sa le dati câte o responsabilitate în factiunea dvs..

 

6. Rank-Up/Down reguli:

 • Liderul va da rank-up doar la sedinta cu membrii lui si numai daca membrul are raportul complet;
 • sedinta saptamânala se va face într-o zi stabilita din timp de lider si anuntata pe discord la sectiunea factiunii respective, în topicul „Anunturi Factiune”, pe chatul factiunii si pe MOTD. sedinta se va filma/face screenshot ca dovada;
 • Un lider are voie sa dea rank-down de oricâte ori e necesar, la fel si uninvite.
 • Liderul are dreptul de a alege 1 singur co-lider.

7. Rank-up se acorda:

 • De la rank 1 pâna la rank 3 puteti da rank-up o data pe saptamâna.
 • De la rank 3+ , aveti voie sa dati rank-up doar o data la doua saptamâni.
 • Faction Punish se acorda doar în cazul în care un membru încalca grav regulamentul sau daca face cerere de uninvite si nu are 7 zile de când e în factiune.

8.  Activitati factiuni zilnice:

 • Daca sunteti PD/FBI/NG/Paramedic- Sa faca blocaje, controale de rutina, sa simuleze accidente, acte de terorism, sa aresteze, sa coopereze, etc.;
 • Daca sunteti Paramedic- sa mearga la evenimente sa dea heal, sa stea parcati la banca sau în locuri publice, sa puneti grupati câte 3-4 medici pentru a simula accidente, etc.;
 • Daca sunteti mafii - sa puneti membrii sa faca war-uri, sa blocheze strazi, sa omoare rivalii, sa faca continuu materiale/drugs si sa le vânda;
 • Daca sunteti Taxi - sa va puneti membrii sa îsi caute clienti, sa stea parcati toti la un loc în fiecare ora de la fix pâna la si jumatate în fata bancii LS si sa stati mai mereu la un loc. Mai trebuie sa faceti parade, sa stea parcati prin alte parti si sa stea doar cu taxiurile;
 • Daca sunteti Hitman - va puneti membrii sa îndeplineasca contractele, sa se lupte între ei în padure cu AWP, sa faca materiale.

 

9. Reguli legate de reclamatiile primite :

 •  Cand un jucator va face o reclamatie voua sau membrilor, aveti timp sa ii incarcati dovada in maxim 24 de ore. In caz contrar reclamatia va fi inchisa cu sanctiunea aferenta gravitatii faptei .
 • In momentul in care aveti o reclamatie deschisa, trebuie sa aveti un limbaj adecvat cu jucatorul reclamant (chiar daca va reclamat degeaba). Riscati LW/Avertisment Verbal si pentru limbajul din reclamatii.
 • Este interzis sa injurati playerul in titlul sau in descrierea dovezii de pe Youtube, riscati LW/DOWN.
 • -Falsificarea dovezilor va fi sanctionata.
 •  O dovada este valabila timp de 24 de ore. O reclamatie nu este valabila daca dovada este mai veche de 24 de ore.
 • * 1 Leader Warn (LW) expira dupa 30 zile . Daca in cele 30 zile de primirea primei sanctiuni se acumuleaza 3/3 LW, liderul va fi demis automat.

10. Metodologie acordare FPUNISH:

1 zi - 20 ore FPUNISH

2 zile - 16 ore FPUNISH

3 zile - 12 ore FPUNISH

4 zile - 8 ore FPUNISH

5 zile - 4 ore FPUNISH

6 zile - 2 ore FPUNISH

7 zile - 0 FPUNISH

11. Alte reguli:

 • Este interzis sa lipsiti fara învoire pe discord de la o sedinta! Orice învoire facuta în privat unui adminstrator/owner nu va fi luata în considerare;
 • Este interzis sa fiti inactiv o perioada mai mare de 24 de ore fara sÄ aveti învoire;
 • Un Avertiement Verbal (AV) dat unui membru expira in 7-14 zile, in functie de gravitate. Liderul decide zilele de expirare a unui AV, intre 7-14zile.
 • Este complet interzis sa dati uninvite tuturor membrilor dumneavoastra;
 • Este interzis sa aplicati sanctiuni care nu sunt trecute în regulamentul impus de administratori;
 • Este interzis sa dati down membriilor imediat cum intrati ca lider în factiune;
 • Este interzis sa abuzati de functia detinuta. Orice abuz duce la pierderea functiei si primirea a 30 de ore FP;
 • Este interzis sa fiti dezinteresati de factiunea dvs., de statutul sau si sa nu va ocupati de membri cum impune regulamentul - BAN PERMANENT;
 • Un nou lider are dreptul de a da rank down co-liderului , în cazul în care acesta nu îsi face treaba si doar pe baza unei dovezi clare! -1 RANK NU MAI MULTE.
 • Orice informatie de pe chaturile de lideri-admini fie din joc sau discord ,divulgata jucatorilor ,duce la demiterea persoanei care a facut aceasta fapta.
 • Un membru care face DM când este duty off, nu o să fie sancționat la facțiune, ci de admin într-o reclamație pe motiv Deathmatch.
 • Un membru duty on / off poate primi sancțiune pentru limbaj la facțiune, cât și de la admin pentru aceeași dovadă.

 

12. Informatii teste Team Viewer si programe:

 • Adminul este obligat sa aduca jucatorul in /aaa2 sau pe munte , sa ii spuna suspectului ca urmeaza sa ii fie efectuat un test TW si sa ii explice ce presupune acest test. 
 • * Refuz TW se sanctioneaza cu BAN 30 ZILE
 • * Se considera refuz TW si daca dupa ce vi s-au cerut datele TW dati [/q] din joc.
 • Timpul pentru a primi datele programului din momentul terminarii de explicat ce cuprinde testul este de 7minute MAXIM.
 • Daca se constata ca din calculatorul/laptopul suspectului s-a retras in ultimele 20-30 minute o memorie portabila, ne rezervam dreptul de a oferi ban 14 zile pentru posibilitate ascundere programe ajutatoare.
 • Daca se trage de timp,se poate primi BAN 3 ZILE pentru tragere de timp.

 • Orice incercare de incetinire rulare test TW/inchidere SAMP din click dreapta->close/necooperare/nepermitere cautare cu programele aferente unui test TW corespunzator duce la ban 7 zile pentru neconformare.

 • Stergerea urmelor programelor executate recent (spre ex.: LastActivityView, UsserAssitView) va fi considerata incercare de a ascunde moduri/cheat-uri si sanctionata cu ban 7 zile.

 • Programele folosite special pentru a curata urmele (exemple: R-wipe, Ccleaner, etc) sunt strict interzise. Folosirea lor in timpul war-urilor, sau inainte de a da datele adminului, este strict interzisa si se pedepseste cu ban 3 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Regula este aceeasi si pentru folosirea recenta a programelor de la TW.

 • Neactualizarea programelor de la TW, in cele 2 programe WinPrefetchView si LastActivityView, poate duce la ban 3 zile, la prima abatere, iar apoi ban 7 zile la urmatoarele abateri, pentru neactualizare programe prefetch (TW).
 • Este interzis sa mutati/stergeti fisierele executabile (.exe) rulate recent, daca au fost folosite inainte de control sau in intervalul war-urilor. Se sanctioneaza cu ban 14 zile pentru ascundere moduri/programe interzise. Fisierele executabile rulate recent trebuie justificate si prezentate adminului la somatia acestuia.

 • Este important sa va comportati exemplar atunci cand sunteti supusi la un control TW. Limbajul vulgar sau insultele la adresa administratiei nu sunt permise si se pedepsesc cu ban pe o perioada mai lunga de timp.
 • Testele TW se fac cu programele Supremo, Teamviewer (in cazul in care si adminul si jucatorul au licente).