Cum să păstrezi alimentele din frigider în siguranță atunci când nu ai curent
Nu trebuie să lași sute de dolari să se piardă cu aceste sfaturi utile.
Unul dintre cele mai devastatoare uragane a afectat recent Florida, lăsând milioane de oameni fără curent. Dezastrile naturale, cum ar fi uraganele și tornadele, sunt imprevizibile și adesea duc la pierderea electricității în casele noastre. Dacă se întâmplă acest lucru, ce se întâmplă cu mâncarea din frigider? Nu trebuie să o pierdeți, dar va trebui să faceți câteva pregătiri pentru a o menține proaspătă.
Pierderea unui frigider plin de alimente poate fi costisitoare și inconvenientă, mai ales dacă nu aveți posibilitatea de a cumpăra altele. Deși nu puteți salva totul, există modalități de a menține majoritatea produselor perisabile în siguranță în cazul unei întreruperi de curent.
Fă un plan pentru a-ți salva alimentele înainte de a avea loc o întrerupere de curent
Înainte de a vă confrunta cu o întrerupere de curent, este bine să faceți câțiva pași de pregătire. Este recomandat să aveți la îndemână anumite articole esențiale.
Fă asta mai întâi pentru a-ți salva mâncarea când curentul se oprește Când apare o întrerupere, păstrează ușile frigiderului și congelatorului închise. Mâncarea poate rămâne în siguranță timp de până la patru ore în frigider, 48 de ore într-un congelator plin și 24 de ore într-un congelator pe jumătate plin. Dacă frigiderul rămâne deschis mai mult de patru ore, este timpul să începi să scoți mâncarea din el.
O excepție este gheața carbonică. Aceasta poate fi utilizată pentru a menține alimentele reci, cu aproximativ 3 lire de gheață carbonică pentru fiecare picior cub de spațiu în congelator, menținând alimentele reci timp de cel puțin două zile.
Separă-ți alimentele în două grupuri Primul pas este să împarți alimentele în două categorii: cele care trebuie păstrate la rece și cele care pot rămâne la temperatura camerei.
Alimente care nu trebuie păstrate la rece
Următoarele alimente pot fi păstrate în siguranță în afara frigiderului:
Alimente care trebuie păstrate la rece
Acestea trebuie păstrate la 40 de grade F sau mai puțin pentru a evita deteriorarea.
Cum să păstrezi alimentele perisabile reci fără un frigider
După ce ai adunat alimentele perisabile, folosește un cooler și pachete de gheață. Pune un strat de alimente congelate pe fund, urmat de alimentele din frigider, și completează cu un alt strat de alimente congelate. Dacă nu ai gheață, caută să cumperi câteva, dacă este sigur.
Asigură-te că stratifici gheața în jurul alimentelor din cooler pentru a menține o temperatură constantă. Mută termometrul din frigider în cooler pentru a monitoriza temperatura.
Dacă nu ai un cooler, poți folosi congelatorul, asigurându-te că ușa rămâne închisă. Nu gusta alimentele pentru a verifica dacă s-au stricat; când ai îndoieli, aruncă-le. Orice aliment cu mirosuri sau culori neobișnuite ar trebui eliminat imediat. În ceea ce privește alimentele congelate, poți congela din nou cele care sunt la 40 de grade F sau mai puțin sau care au cristale de gheață.